Kylli K Kokaõpilane 2009-09-04 19:05:13 |
Lugupeetud tordimeistrid! On mõnd head ideed, mis võiks vahukoore asemel veel tordil olla - jahuta(gluteenita), piimata? Ühe variandina tuli pähe marjad tarretises, ehk on veel mõni mõte? Ainult besee jääb kuivaks. Avokaado-kookosekreem ei sobi, proovitud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-05 08:48:14 |
Kylli K:
Kylli, tõstan selle küsimuse ja vastused siia alateemasse.
Lugupeetud tordimeistrid! On mõnd head ideed, mis võiks vahukoore asemel veel tordil olla - jahuta(gluteenita), piimata? Ühe variandina tuli pähe marjad tarretises, ehk on veel mõni mõte? Ainult besee jääb kuivaks. Avokaado-kookosekreem ei sobi, proovitud. |
|
Amanda-Riin Kokaõpilane 2009-10-31 22:40:28 |
Siit tuleb siis minu aasta jagu hiljaks jäänud Pavlova. Ei suutnud kuidagi kiusatusele vastu panna, kui juhuslikult leidsin siit sellise väljapaneku. Minu Pavlova siis lumivalge, seest vahukommine. Retsept on segu kõigist olemasolevatest ja äädikaga :) Kaunistamine vajab veel harjutamist. Kreem on vahukoor ja kohupiim, sest nii maitseb mulle paremini...kui passionikreemi ei ole millestki teha Lisan, et tumepunased ribad on püreestatud pohlade tarretisest lõigatud. Pohlad sobivad vahukoore ja beseega perfektselt ja viinamarjad mängivad kenasti vahukorrega kaasa | |
Ullike Abikokk 2009-11-01 12:30:54 |
Crystella353:
Vaatasin su pilti - kas tegemist on köögikombainiga? Kui sa mune vahustad - võtad sa ikka etteandmistorult söötja maha? Pean silmas, et vahustamisnõu ei oleks kinnine, vaid see ava, kust saab vahustamise ajal lisaks midagi kallata, et see oleks lahti.
Mul endal on ka moulinexi köögikombain (no igivana juba tänaseks päevaks - esimesest krooni-aastast:9) ja tuli meelde, et algul ma ka jätsin selle kinni ja munavahtu ei saanud. ´Hmm järgmine kord proovin siis Mariliisi nippi. Aga see selleks, tegin siis ikka nii nagu koguaeg, ainult et munavalgeid ei vahustanud soolaga väga kõvaks, kuid kui aga hakkasin lisama suhkrut läks mul jälle, nagu kord ja kohus kogu värk vedelaks. Et siis tegin pilte ka teile näitamiseks. (kui kook valmis, lisan ka pildi ) Vot selline vedel tuleb minu koogi "tainas", taga paistab ka mikser millega ma vahustan. http://nagi.ee/photos/Crystella/11923493/ Et siis küpetan alati koogivormis, kuna seal on mugavam, taga paistab ahi. http://nagi.ee/photos/Crystella/11923497/ Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
IngliPai Kokaõpilane 2009-11-06 13:45:57 |
No ni ilusad tordid kõigil... Tahaks ka proovida, mul on selline ahi mis on õhuringlusega (ei tea kas on õigesti öeldud) kuidas siis neid tempertuure arvestada, kas jätta samaks või vähendada või? Väga vabandan kui sellest on juba siin või mujal räägitud, aga ma ei leidnud... | |
Kätrin Abikokk 2009-11-06 15:15:58 |
IngliPai:
Pöördõhuga küpsetades on temperatuur 20kraadi kõrgem.
Ehk, kui pead panema tordi 180kraadisesse ahju, siis keera ahi 160 peale, ja kui pead keerama ahju maha 150kraadi peale, pana ahi 130kraadi peale.
No ni ilusad tordid kõigil... Tahaks ka proovida, mul on selline ahi mis on õhuringlusega (ei tea kas on õigesti öeldud) kuidas siis neid tempertuure arvestada, kas jätta samaks või vähendada või? Väga vabandan kui sellest on juba siin või mujal räägitud, aga ma ei leidnud... |
|
IngliPai Kokaõpilane 2009-11-07 18:19:49 |
Aitäh!!! | |
Zoozi Abikokk 2009-11-27 07:48:47 |
Sain ka siis lõpuks tehtud oma Pavlova. Julgust kogusin kaua, aga eile hilisõhtul sai valmis ja mees maitses juba täna hommikul äragi. Jäi seest kenasti vahukommine, mille kohta mees ütles, et on hea, aga natuke tooreks mul jäänud :D Tegin Nami-Nami Pavlova järgi, aga kuuest munavalgest. | |
Mari-Liis Abikokk 2009-11-27 09:53:55 |
Zoozi:
ma tegin eile sõbranna sünnipäevapeoks täpselt sama pavlovat, 8-st munavalgest ja granaatõunaga :)
Tegelikult juhtus mul äpardus: kui põhi juba ahjus oli, nägin lauanurgal veiniäädikat, maisitärklist ja vaniljet :O - kõik koogi sisse panemata! No mis siis ikka, mõtlesin, tuleb seekord siis selline. Aga ikkagi sai vahukommine ja täitsa samasugune, nagu mu eelmised äädika ja tärklisega pavlovad :D Nii et võis täitsa õnnestunuks lugeda! Mul ei olnud aega muidugi teda öö läbi kuivatada, võibolla sellepärast...
Munakollased kasutasin ära hiigel-tiramisu tegemisel, ka see läks sünnipäevalauale.
Sain ka siis lõpuks tehtud oma Pavlova. Julgust kogusin kaua, aga eile hilisõhtul sai valmis ja mees maitses juba täna hommikul äragi. Jäi seest kenasti vahukommine, mille kohta mees ütles, et on hea, aga natuke tooreks mul jäänud :D Tegin Nami-Nami Pavlova järgi, aga kuuest munavalgest. |
|
Minuke Kokaõpilane 2009-12-22 19:57:48 |
Tegin ka täna oma teise Pavlova. Huvitav, et vaevalt kuu tagasi ei olnud ma isegi kuulnud sellest koogist. Kus ta mulle silma lõpuks jäi ma isegi ei mäleta. Igatahes on see kook nüüdsest üks mu lemmikuid. Siiani olid selleks toorjuustukoogid aga nüüd läks esikoht jagamisele :D retseptid võtsin suvaliselt netis surfates, tänase koogi tegin siis siin alguses pakutud Nigella järgi. Küpsetamise ajal siis lugesin siinsed kogemused läbi. Esimene kook oli mustikatega ja täna tegin kiiviga. Mustikaga meeldis rohkem. Panin puhta vahukoore ilma igasugu kohupiimaliste lisanditeta. Väga hea tuli :) | |
<< < 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 > >> |